keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Normaali työpäiväni Espanjassa

Omat aamuni alkavat arkipäivisin siinä kuuden aikoihin kun kämppäkaveri heräilee töihin kolistelemaan. Itse jään vielä nauttimaan sängyn pehmeydestä tunniksi kun omat työni alkavat vasta kahdeksalta. Yleensä siinä varttia yli seitsemän nousen kampaamaan naamani ja huikkasen juotavan jugurtin huiviin. Puolen kahdeksan aikoihin nappaan veitsipussini mukaan ja lähden hotellilta kohti Hotel Zenithiä matkakaverinani samassa paikassa tarjoilijan harjoittelua suorittava matkakaveri. Matka töihin kestää noin 15 minuuttia.

Saavumme hotellille sivuovesta ja käyn vaihtamassa vaatteet. Harjoittelusta hieman erikoista tekee se asia että ensimmäiset 3 tuntia olen keittiössä itsekseni. Seinällä oleva misalista ja ainoa aamuvuorossa oleva tarjoilija kertovat aamupäivän työtehtäväni. Usein se on paikallisen pannukakun valmistamista aamiaispöytään, hedelmien leikkaamista tai tilausten valmistelua. Ja toki myös jos menua varten pitää jotain misata niin sitä. Kivoina päivinä tämä vuorossa oleva paikallinen tarjoilija keittää minulle erittäin maittavat maitokahvit joka saa aamun kivasti käyntiin.

Yhdentoista aikaan saapuu ensimmäiset muut kokit paikalle ja pääsen tekemään ohjatusti töitä. Paikalliset kokit ovat erittäin ystävällisiä (ja kärsivällisiä!) kielimuurista huolimatta. Näyttävät ensin mitä haluavat kädestä pitäen ja sitten päästävät minut tekemään. Tutuksi ovat tulleet niin mustekalat, etanat kuin paikalliset lihatuotteetkin jotka järsitään leikkelemasiinalla huikean kokoisista lihapaloista. Tätä jatkamme pari tuntia valmistautuen lounasserviisiin.

Ennen tätä kuitenkin koittaa päivän paras hetki kun klo 13 kokoonnumme kaikki kokit ja tarjoilijat yhteiselle lounashetkelle. Tarjoilijat kattavat pöydän ja kokit taikovat herkulliset syötävät niistä aineiksista joita sattuu kaapista löytymään. Sitten istumme alas rauhassa syömään kuin mikäkin paikallinen perhe. Ensimmäisenä päivänä luulin että tämä oli järjestetty vain meidän harjoittelijoiden ensimmäisen päivän kunniaksi mutta oikeasti näin he tekevät joka ikinen työpäivä! Erittäin hieno tapa!

Serviisi alkaa 13.30 ja kestää neljään saakka. Menuun kuuluu kolmen ruokalajin ateria jonka kokit valmistavat taitavasti tilauksesta. Itse olen tähän mennessä tehnyt pari serviisiä jälkiruokavastaavana ja homma on toiminut. Ruoka näyttää ja maistuu herkulliselta ja menu vaihtuu viikoittain. Myös raaka-aineet ovat todella tuoreita, täällä kun tilauksia paikallisilta tuottajilta tulee joka päivä!

Oma työaikani loppuu klo 16. Marssin alakerran pukuhuoneeseen ja suuntaan joko keskustan kauppoille, kahviloihin tai hotellille. Työpäivä on yleensä uuvuttava mutta työtoverit ja uuden oppiminen tekee siitä innostavan. Täällä on kiva olla töissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti