tiistai 18. huhtikuuta 2017

Reseptejä Espanjasta.

Neljättä viikkoa kun aloitellaan täällä auringossa ja "vain kaksi viikkoa jäljellä!"-kriisiä potiessa olisi hyvä katsoa taaksepäin ja miettiä että onko täällä opittu mitään? Suurin osa inspiraatioistani on tullut enempi asiakaspalvelun puolelta mutta toki keittiössäkin on tullut vastaan ruokia ja ruokalajeja joita tulen katsomaan ihan eri kulmasta tulevaisuudessa. Niinpä ajattelin tähän blogiin laittaa parit reseptit joita te lukijat voitte halutessanne väsätä. Ja jos ei muuten niin omaksi muistutukseksi :)

-Salmorejo cordobés- (https://www.instagram.com/p/BSi0AxhA1C7/)

Tämä paikallinen tomaattisosekeitto on muuten viikoittain vaihtuvalla ruokalistalla mukana aina. Oliiviöljyn määrä voi tuntua suurelta mutta otetaan huomioon että tässä maassa sitä tungetaan joka paikkaan muutenkin ihan hirveitä määriä.

Ainesosat:

700-800g tomaattia
1dl extraneitsyt oliiviöljyä
1rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
100-150g vaaleata leipää
Suolaa maun mukaan

Annoksen valmistamiseen kuvan mukaisesti lisäksi krutonkeja, hienoksi hakattua kananmunaa sekä hienoksi hakattua korkealaatuista kinkkua.

Laita tomaatit blenderiin ja aja niin pitkään että seos on tasaista tomaattimehua/murskaa. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka ja valkosipulin kynsi ja aja konetta kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Lisää leipä osissa ja tarkista aina välillä koostumus. Kun seos on paksuhkoa sosetta, maista ja lisää halutessasi suola.

Annoksen kokoan laittamalla sosekeiton lautasen pohjalla, päälle krutonkeja, kananmunaa ja kinkkua. Pieni tiraus öljyä päälle viimeistelee kokonaisuuden.

-Espanjan inspiroima sokerikakku-

Ensimmäinen asia jonka valmistin työharjoittelupaikassani oli ratatoille. Heti seuraavaksi sain valmistaa paikallisen sokerikakun johon tuli mm. rusinoita ja taas sitä oliiviöljyä. Parin viikon päästä sain idean koittaa kehittää kakusta oman versioni ja keittiö- ja tarjoiluhenkilökunta tuntui pitävän tästä versiostani. Lisätäänpä se siis tännekin.

Ainesosat:

100g maustamatonta jugurttia
200ml yleisjauhoja
200ml sokeria
1tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 appelsiini (kuori ja mehu)

Sekoita jugurtti, jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kananmunat kulhossa tasaiseksi seokseksi. Raasta appelsiinista kuori seoksen joukkoon, leikkaa appelsiini kahtia ja purista mehutkin mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Voitele sopiva uunivuoka voilla ja kaada seos mukaan. Paista uunissa 170 astetta n. 30-35min. Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle jolloin herkkuhetki vaikka hyvän kahvin kanssa voi alkaa.

Noin. Nyt on todistetusti opittu jotain tällä reissulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti